Wat is het programma?

Concreet, wat houdt het in.

Gericht op de praktijk

Doen staat centraal. Je leert terwijl je werkt.

Gericht op verandering

Er is voldoende tijd voor het maken van een plan.

Gericht op verbetering

De kwaliteit van de zorg binnen je team versterken.

Gericht op ontspanning

Oefeningen zijn verfrissend en nieuw.

8 ingrediënten

De trainingen van Jij en Jouw team werken. Niet omdat ‘wij van WC eend’ dat zeggen maar omdat de deelnemers, de zorgprofessionals dat zelf zeggen. Ons geheim? Het is eigenlijk helemaal geen geheim. Het zit in de 8 ingrediënten van het programma:

1. Het team

Wij richten ons niet op de zorgprofessionals zelf. We zijn gericht op het hele team. Jouw functionaris, jou zorgprofessional wordt toegerust om in het team toe te passen

2. Groei is kwetsbaar

We geloven in dat alle groei klein en kwetsbaar is. We nemen de tijd om te kijken naar wat wel werkt en waarom? We nemen de tijd om te kijken naar wie jouw collega is.

3. Toepassingservaring

Hoe lang is kennis zonder toepassingservaring houdbaar? Onderzoek wijst uit vier jaar. Dus na vier jaar opleiding en het niet toepassen erv an heeft het geen actualiteitswaarde meer. Alles wat we toepassen komt direct van uit de ‘zorgkeuken’. Het is beproefd.

4. Ervaringsdeskundige

Omdat ik zelf als verpleegkundige aan het bed s ta weet kan ik op allerlei manieren relateren de weerbarstige praktijk. Ik weet wat kan, wat moet en waar – organisatorische – hulp bij nodig is

5. Niet tranen maar toepassen

In tegenstelling tot hoe het programma heet: training is dat eigenlijk niet wat we doen: we zijn niet gericht op trainen maar op toepassen. Want pas al je toepast dan kun je ervaren wat wel en niet werkt. Het draait niet om de 5 trainingsmomenten maar om de tijd daartussen. Dat is waar de deelnemers het verschil maken. Dat is waar de deelnemer samen met zijn of haar team de groei concreet laat zien.

6. Meten is weten

Meten is weten. We leggen continue een meetlang l angs alle onderdelen van het programma.

7. Exclusiviteit

Exclusiviteit. Wij richten ons op de gemotiveerde zorgprofessional. We willen werken met en voor verpleegkundigen en verzorgenden die 5 maanden kunnen en willen overzien. Als je geen zin hebt en je moet van de baas: dan is dit programma niet voor jou. Wil je groeien? Wil je investeren in je beroep, je collega en in je eigen ontwik keling?

8. De kracht van verbinding

Wij geloven in de kracht van verbinding. We vormen kleine functionele groepen van 5 deelnemers. Zij hebben onderling contact met el kaar. Dit wordt online begeleid door een eerdere deelnemer aan het programma.

Grip op Medicatieveiligheid​

?welke tekst?

De training Grip op Medicatieveiligheid is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die in het dagelijkse werk te maken hebben met medicatieveiligheid. Gedurende 5 maanden krijg je inzicht in je eigen werkzaamheden, maar ook op de samenwerking met je team. De training bestaat uit 5 (plus 1*) bijeenkomsten. Aan het eind van de training heb je een op maat gemaakt plan dat je direct kunt toepassen in de praktijk. Veilige leeromgeving noemen?

Ben jij klaar om mee te doen

Ben je benieuwd of je geschikt bent voor het programma?